Het geld groeiplan

Hoe ga je om met geld? Weet jij hoeveel geld er binnen komt en weer uit gaat elke maand? Sparen voor een mooie telefoon of een telefoon kopen met een lease contract?

Er worden twee startende beleggers gevolgd die met een start portefeuille van €500 het geld proberen te laten groeien. 

Meten = weten

Hoeveel geld heb je en hoeveel geld zou je willen hebben? Begin met overzicht en kijk welke doelen je wilt behalen.

Keuze

Wil jij je geld allemaal uit geven of ben je bereid om een gedeelte te sparen? Maak een plan en zoek iemand die je kan helpen.

Groeien

Vind je ook dat je geld moet groeien? Wil je in de toekomst makkelijk geld uit kunnen geven? Dan moet je nu in actie komen.

Actuele berichten

gaan het komende halfjaar proberen meer winst te bereiken maar we gaan daardoor ook meer risico nemen. Voor onze eerste Lees meer
Het geld groeiplan is opgestart om de jongere generatie bekend te maken met het fenomeen beleggen op de beurs. Hoe Lees meer
Hoe gaat het met de resultaten van het geldgroei plan? Staan de portefeuilles er positief voor en wat zijn de Lees meer
Geld groei plan, we zijn ingestapt! We hebben op deze portefeuille 2 transacties in genomen. Een rentecertificaat op het aandeel Lees meer
Het geld groeiplan is een experiment om te proberen om het geld te laten groeien en een andere bewustwording te Lees meer
Voor dit plan gaan we twee personen volgen in hun ontwikkeling tot financiële groei. Een 13 jarige scholiere (mw Z) Lees meer

Starten met het geld groeiplan

De financiële route van generatie Y en generatie Z

Er zijn twee personen uitgekozen om een route te doorlopen naar financiële bewustwording. De weg begint met hetzelfde startpunt, een route die we gaan volgen en een eindbestemming waarin het geld hopelijk is gaan groeien. 

Deze ontwikkeling gaan we periodiek volgen, waarbij we de producten en de rendementen of verliezen laten zien. De beide personen zijn echte mensen, waarbij we de namen anoniem laten. De eerste persoon is een 13 jarig meisje in de 2e klas van het voortgezet onderwijs. Ze valt in de groep generatie Z, we noemen haar mw Z. De tweede persoon, een 30 jarige werkende vrouw, zij valt in de groep van generatie Y, haar noemen we voortaan mw Y.

Ze staan allebei op een ander startpunt in hun leven en hebben beide hun eigen idee over de ontwikkeling die ze willen gaan doormaken. Een rekening hebben ze al geopend bij een broker. Mw Y bij de Giro en mw Z bij de Binck Bank. Het start bedrag dat ze beide op hun rekeningen hebben gestort bedraagt €500 per persoon. Omdat hun beleggershorizon afwijkend is, gaan we voor beide dames andere producten inzetten om te handelen op de beurs. Ook hun mindset over geld is verschillend. Mw Z wil liever helemaal niet met geld bezig zijn en lijkt te denken dat het geld komt aanwaaien. Mw Y heeft al een bewustwording doorgemaakt over geld. Ze heeft reeds het besef dat het geld moet groeien wil je later een bepaalde mate van vrijheid realiseren. Wel leven ze beide voornamelijk in het “nu” en vinden ze het het lastig om 10 of 20 jaar vooruit te kijken. Dus de uitdaging is niet alleen hoe we het geld kunnen laten groeien, maar zeker net zo belangrijk is de manier waarop we het gaan oppakken en of het in de mindset van de dames gaat passen.

Kortom, uitdagingen genoeg. 

Producten "Geld groeiplan"

Voor het laten groeien van geld gaan we verschillende producten verhandelen. De resultaten en de keuze van de producten gaan we maandelijks volgen.

Mw generatie Y

Mw Y gaat de uitdaging aan om eerst inzicht te krijgen in haar financiële situatie. Vervolgens gaat ze haar uitgaven proberen te verlagen en het geld wat over gaat houden gaat ze investeren op de beurs. 

Mw generatie Z

Mw Z heeft nog de nodige hulp nodig met het bewust omgaan met geld. Ze heeft de eerste stap al gewonnen, ze geeft weinig uit. Maar nu nog de bewustwording dat geld kan gaan groeien.

 

Geld groeiplan

Het ontwikkelingsplan bestaat uit een startpositie waar we met een startbedrag van €500 gaan proberen twee portefeuilles te laten groeien. Hiervoor gaan we voor mw Y andere producten verhandelen dan mw Z. De weg die ze vervolgens gaan lopen gaan we periodiek inzichtelijk maken. Alle transacties en verliezen of winst worden getoond.  Omdat het startbedrag in verhouding tot de transactiekosten niet zo hoog is gaan we eerst proberen het bedrag op de rekening te verhogen. Hiervoor moeten we waarschijnlijk meer risicovolle transacties verrichten omdat het rendement dan hoger zal zijn. Belangrijk om voor jezelf daar keuzes in te maken. Gaan we voor beide dames de eindbestemming halen? De tijd zal het leren, 1 ding is zeker. Als we niets doen komen we er zeker niet!

De route

Welke producten gaan we inzetten om de route te doorlopen? Dit is afhankelijk van veel factoren, beleggershorizon, rendementen en nog veel mee

Doelen stellen

Beschrijf voor je zelf je plan met de doelen die je wilt behalen. Alleen dan kun je de route volgen die je voor ogen hebt en ben je gemotiveerd om hier echt iets voor te doen.

8e wereldwonder

Door jong te beginnen met beleggen heb je de tijd om je geld te laten groeien. Door het herinvesteren van je winst groeit je geld extra hard.

Weet wat je doet

Als jezelf wilt gaan beginnen met beleggen, weet dan altijd wat je doet. Leer van een ander maar maak altijd je eigen keuzes. Het ontwikkelingsplan waarin je twee startende beleggers kunt volgen is puur informatief bedoeld. Lees ook onderstaand de disclaimer. Maar uiteraard staat het je vrij om dezelfde producten te gaan verhandelen. Het doel is om het geld te laten groeien, maar of dit ook gebeurd kunnen we uiteraard pas achteraf constateren.

 

Make money, use that money, to make more money, REPEAT

"We cannot always build the future for our youth, but we can build the youth for our future"

- Franklin D Roosevelt