Resultaat geld groeiplan 1e kwartaal 2021

Resultaat geld groeiplan 1e kwartaal 2021

Het is tijd om de resultaten te bekijken van het geld groeiplan, de portefeuilles van mw Y en mw X. In welke producten zijn we in gestapt en wat zijn de rendementen op dit moment? Voor meer informatie over de producten waar we zijn ingestapt lees hier.

Portefeuille mw Y

Voor de portefeuille van mw Y hebben we drie transacties gedaan. Als eerste zijn we in in een rentecertificaat gestapt die 30 juni afloopt. Het resultaat van deze transactie is op dit moment positief maar dit is nog geen garantie. Mocht de koers om wat voor reden nog onder de 13,50 uitkomen dan gaat het resultaat van positief naar negatief. Je raakt dan niet je volledige inzet kwijt maar je krijgt vanaf dat moment de waarde van de koers. Dus stel dat de koers op 29 mei naar 13,50 gaat en op 30 mei weer omhoog naar 16,00 dan is de waarde op dat moment de huidige koers, dit betekent een verlies omdat je voor 19,08 bent ingestapt. Maar we gaan ervan uit dat de waarde niet onder de 13,50 gaat komen gezien deze koers de laatste jaren hier niet is geweest. Maar zoals alles op de beurs: “je weet niets en alles kan gebeuren”

Onderstaand zie je een download van de portefeuille op 5 mei 2021. Je ziet dat de totale account 539,74 waard is. Van die totale waarde is dus een gedeelte het rentecertificaat en een gedeelte cash positie. Dit omdat we in Boxlight zijn gestapt en weer uitgestapt, zelfs 2x kort na elkaar. We zijn nu weer op zoek naar een nieuwe inleg voor het resterende bedrag dat we in cash hebben staan.

Boxlight

Het aandeel Boxlight is een zogenaamde pennystock en is erg volatiel wat inhoudt dat er veel bewegingen naar boven en naar beneden kunnen plaats vinden. Aan de hand van een technische analyse hebben we geprobeerd om laag in te stappen en hoger te verkopen. Gezien de wat lagere waarde waar we mee instappen lijken de rendementen laag. Maar je moet dit procentueel bekijken en tevens afzetten tegen de tijd dat je in de markt zit.

We hebben twee keer gehandeld met dit aandeel relatief kort na elkaar waarbij we beide transacties positief hebben afgesloten.

Transactie 1: Ingestapt op 10-03-21 met 95 aandelen met een koers van 2,28 en uitgestapt op 10-03-21 met een koers van 2,55 dit beide in dollar. Dus op 1 dag in en uit gestapt met netto rendement van 10,5 % in euro (transactiekosten er al van af).

Transactie 2: Ingestapt op 29-03-21 met 82 aandelen met een koers van 2,69 en uitgestapt op 28-04-21 met een koers van 2,89. Dus een netto rendement van 3,8 % in euro (transactie kosten er al vanaf) in 1 maand tijd.

Ondanks dat je met behulp van technische analyse vaak denk te weten welke kant de koers op gaat is dit uiteraard geen garantie dat dit ook gaat gebeuren. Het lijkt eigenlijk veel op het gokken in het casino. Maar in het geldgroei plan zijn dit wel de korte termijn transacties die we moeten oppakken om aan het einde van het jaar een mooi rendement proberen te behalen. Zoals ook eerder vermeld staat is het belangrijk om voor deze jongere doelgroep vooral te handelen in langere termijn beleggingen. Zoals bijvoorbeeld ETF’s of dividend aandelen waarmee je het hefboom effect realiseert als het gaat om rendement op rendement. Zie hiervoor ook artikel 8e wereldwonder. Maar voor dit geldgroei plan is dit niet het doel dat we van te voren hebben bepaald.

Portefeuille mw Z

Voor de portefeuille van mw Z hebben we nog maar 1 transactie gedaan, we hebben een aantal pennystock aandelen gekocht van Cinedigm. Helaas is de koers vervolgens tegen ons ingegaan en staan we nu op een verlies. We hebben er voor gekozen om geen stoploss in te leggen maar we hebben vertrouwen in het aandeel en verwachten dat de koers weer een stijging gaat maken op de lange termijn. Of dit verstandig is kun je uiteraard pas zien op het moment dat je daadwerkelijk straks je positie gaat verkopen.

Cinedigm: we zijn ingestapt met 200 aandelen met een koers van 1,34. De koers staat op dit moment 5-5-21 op 1,31. Dit betekent een verlies van 6,00 maar dit is nog zonder transactiekosten. De transactiekosten bij de Binck Bank zijn aanzienlijk hoger dan bij de Giro. Daar staat wel tegenover dat het platform van Binck Bank veel gebruiksvriendelijker is en je meer mogelijkheden hebt om met technische indicatoren te werken. Het doel van deze transactie is om het aandeel tegen een koers van 1,55 te verkopen. Het zou een rendement opleveren van 10% en dan heb ik alle transactiekosten (2x 8 euro) er al van af gehaald, dus een netto rendement. Ik heb dan ook alvast een doorlopende order ingelegd. Mocht de koers de komende maanden het niveau van 1,55 raken dan wordt de order automatisch uitgevoerd.

Omdat Mw Z nog geen eigen beleggingsrekening kan openen gezien haar 14 jarige leeftijd hebben we de transactie ingelegd op mijn broker rekening van de Giro. Tevens ben ik met een groter aantal aandelen de positie in gestapt en sta ik dus ook op een negatief resultaat. Voor de gehele positie wacht ik nu geduldig af hoe de koers zich gaat ontwikkelen. Gedurende de transactie periode is de koers al een keer gestegen en had ik er break even uit kunnen stappen, dus zonder winst of verlies. Ik heb er bewust voor gekozen om dit niet te doen omdat ik zoals gezegd vertrouwen heb in het bedrijf voor de langere termijn. Is dit de juiste keuze geweest? We gaan het zien…