Boeken

Om je mindset te ontwikkelen en anders over geld te gaan nadenken is het goed om inspiratie te krijgen uit een boek. Er zijn veel goed boeken geschreven over deze onderwerpen. Veel titels worden op meerdere internetpagina’s gedeeld en veel mensen hebben hier al enorm veel van geleerd. 

Kennis

Hoe meer je weet over de risico's, hoe meer je risico's kunt vermijden


Inspiratie

Verbeter je resultaten door het lezen over specifieke onderwerpen. Probeer een vorm van beleggen te vinden die bij jou past.

Ontwikkeling

Via allerlei kanalen kan je informatie halen om jezelf verder te ontwikkelen. Ook het lezen van een boek is een belangrijk onderdeel.

Actuele berichten

– Napoleon Hill – Het boek “Think and grow rich” van Napoleon Hill was voor mij mijn eerste eyeopener in Lees meer

Samenvatting

Er zijn een aantal boeken die een “must” zijn om te lezen als je je kijk op geld wil veranderen. Er zijn een aantal boeken die mij enorm hebben geholpen in mijn ontwikkeling naar het laten groeien van geld. Er zijn een aantal boeken die ik meerere keren heb gelezen en zo iedere keer weer andere aandachtspunten ervaar. Van die speciale boeken maak ik voor mezelf  een samenvatting. Ik zal deze delen en als je net als ik enthousiast bent geworden kun je zelf besluiten of je het boek wel of niet aanschaft. Uiteraard hoop ik dat je dan het boek via mijn link besteld, het kost jou niets extra’s en ik ben er blij mee. 

Overvloed

Hoe kom je er achter welk boek je moet lezen of welk webinar je moet volgen? Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te doen en leer van alle anderen die al verder zijn in hun ontwikkeling. Waar sta jij op dit moment, waar wil je naar toe en wanneer wil je je doel hebben bereikt. Je kan zoveel kennis opdoen en blijven leren omdat er zoveel mogelijkheden zijn om je geld te laten groeien (of te verliezen). Maar op een bepaald moment moet je ook besluiten om daadwerkelijk acties te gaan ondernemen. Je kan eindeloos je kennis blijven vergroten maar je weet uiteindelijk nooit genoeg.

Een ervaren belegger waar ik heel veel van heb geleerd zei altijd:

“Je weet niets en alles kan”.

En dat is nou precies wat het handelen op de beurs zo mooi en gelijk zo lastig maakt.

Kennis

Er zijn veel verschillende boeken die je kunt lezen. Boeken die specifiek gaan over beleggen & investeren, maar ook boeken over je mindset in het algemeen. Er zijn veel ervaren beleggers die handelen op de beurs. Het is mooi dat je de juiste boeken weet te vinden die jou verder helpen op je reis. Lees het boek, pak de beste ideeën eruit en maak dan je eigen concreet plan hiervan. Wat past bij jouw doelen en beleggingshorizon?

kind met boek

Boeken mindset

Boeken over mindset zijn er in allerlei soorten en maten. De een spreekt je uiteraard meer aan dan de andere. Soms heeft de ontwikkeling van je mindset te maken met de manier van investeren en soms met een brede kijk op je emoties en leerproces, gekoppeld aan je acties. Allemaal bedoeld om het beste uit je leven te halen en dan specifiek het beste uit je financiële toekomst.

boek met uitzicht

Boeken beleggen & investeren

Er zijn veel boeken over het onderwerp investeren en beleggen. Een aantal in Nederlands geschreven maar ook veel in het Engels. Het blijft belangrijk om een boek te vinden die aansluit bij je huidige kennisniveau en je toekomstige doelen. Alleen dan ben je gemotiveerd genoeg en heb je de discipline om het boek echt te lezen.

Van A naar B

Bepaal waar je staat en waar je naar toe wilt met je ontwikkeling. Gebruik hiervoor je tradeplan waarin je alles vastlegt. Welke doelen stel je voor jezelf en wanneer wil je deze doelen bereikt hebben? Voor elke stap in je plan kun je boeken gebruiken om je kennis te vergroten. Begin je reis met je mindset, wat neem jij mee om succesvol te kunnen zijn? Welke punten wil je jezelf nog verder ontwikkelen?

Daarna stel je je eigen regels op, waaraan je je moet houden als je transacties in legt. Denk hierbij aan de money management regels zoals waar leg je je instap- en uitstapniveau neer?

Als laatste bepaal je welke producten jij gaat gebruiken, waar jij je het beste bij voelt. En het mooie is dat er van alles informatie te verkrijgen is, boeken, webinars en internet.

Geen excuus meer, BEGIN!

"Once you stop learning, you start dying"

- Albert Einstein