Geld groeiplan en mw Y en Z

Geld groeiplan en mw Y en Z

23 januari 2021 0 Door Redactie Geld kan groeien

Het geld groeiplan is een experiment om te proberen om het geld te laten groeien en een andere bewustwording te creëren als het om geld gaat. Er is bewust gekozen om dit met twee jonge mensen te gaan starten, een 13 jarige scholiere en een 30 jarige werkende vrouw. Door geld te beleggen op de beurs gaan we proberen rendement te maken op onze transacties op de beurs.

Het startpunt

Het startpunt is voor beiden gelijk, ze openen een rekening en gaan beginnen met een start kapitaal van €500. Gezien de hoogte van het bedrag en de eventuele transactie kosten al een uitdaging op zich om de juiste producten uit te kunnen kiezen. Toch gaan we het op deze manier oppakken om te laten zien dat je niet rijk hoeft te zijn om te investeren.

De route

We starten op 25 januari met het innemen van transacties, deze transacties worden vanaf die dag ook bekend gemaakt en per kwartaal zal er van beide portefeuilles een overzicht getoond worden. Hierin staan de bedrijven, de producten en de rendementen in vermeld.

Doel

Het te bereiken doel bestaat uit twee onderdelen, eerste is om te proberen om het geld te laten groeien. Het tweede doel is minstens zo belangrijk en dat is om een andere mindset over geld te ontwikkelen, zodat ze hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen.

Wie is mw Y?

Mevrouw Generatie Y, is een werkende vrouw van 30 jaar oud en geboren tussen 1981 en 1999. Ze is digitaal goed onderlegt en is veel op internet te vinden.

Mindset

Mw Y is al geïnteresseerd in de financiële wereld en wil graag meer te weten komen over het handelen op de beurs. Ze bezit een financiële bewustwording en wil graag in de toekomst geld investeren met als doel een bepaalde financiële vrijheid te ontwikkelen.

Valkuilen

Om naast het fulltime werken ook je tijd en aandacht te besteden op de beurs is hier een behoorlijke uitdaging. Gelukkig is het fysiek mogelijk om te handelen in de avond uren dus dit hoeft geen probleem te zijn. Wel kan het lastig zijn om na een dag werken niet op de bank te gaan hangen voor de televisie maar om wat tijd te investeren in je eigen ontwikkeling. Of je hiervoor de drive hebt is uiteraard altijd aan jezelf.

Wie is mw Z?

Mevrouw generatie Z, is een 13 jarig meisje in 2e klas voortgezet onderwijs en geboren tussen 2001 – 2015. Omdat we ervoor kiezen om haar anoniem te volgen, gebruiken we vanaf nu de naam, mw Z. Mw Z is een meisje die veel op internet is te vinden, instagram, you tube, dagelijks online.

Mindset

Mw Z leeft in het hier en nu en kijkt nog niet teveel in de toekomst. Ze begrijpt dat geld belangrijk is, maar is hier nog niet zoveel mee bezig. Omdat ik het van groot belang vind dat ze in de toekomst een bepaalde mate van financiële onafhankelijkheid gaat proberen te bereiken, doe ik er alles aan om haar een andere bewustwording over geld mee te geven.

Valkuilen

De grootste valkuil is wel of het gaat lukken om mw Z geïnteresseerd te krijgen over het onderwerp geld. Gaat het lukken om het belang van op jonge leeftijd starten en je geld exponentieel te laten groeien wel landen? Het helpt wel om dit samen te gaan doen met mw Y, dit maakt de route een stuk gezelliger.

Hulpmiddel

Om het enthousiasme wat te vergroten heb ik het spel “Cashflow” van Robert Kiyosaki aangeschaft. Het is een spel wat bedoeld is om je financiële kennis te vergroten en een andere mindset te ontwikkelen over geld. We gaan binnenkort dit spel spelen met mw Y en mw Z. Lijkt me een mooie stap in de goede richting voor beide dames.