Training

Om je te ontwikkelen moet je blijven leren. Hoe meer tijd je hierin investeert hoe beter de resultaten die je zult boeken. Als je daarnaast je plan aanpast op dat wat jou inspireert kun je een mooie route afleggen

Weten

Wat vind je leuk, waar krijg je energie van

Zoek

Waar wil je je informatie vandaan halen, uit artikelen, filmpjes op youtube, boeken?

Profiel

Maak een plan wat past bij jou en niet wat goed werkt voor een ander

Actuele berichten

Geen bericht gevonden

Leren

Er zijn veel methodes om je zelf te ontwikkelen in het laten groeien van je geld. Er zijn betaalde trainingen maar je kan ook gratis erg veel informatie gebruiken op internet. Het voordeel is dat jezelf kunt bepalen wanneer, waar en hoe vaak je met alle informatie aan de slag gaat. Er zijn erg veel goede sites die ik zelf ook regelmatig bezoek om mezelf door te ontwikkelen. Zie hier voor een lijst met aanbevelingen LINK Voor deze site zijn er een aantal modules opgesteld die je kunt gebruiken in je ontwikkeling als belegger. Deze zijn opgebouwd in een bepaalde leerontwikkeling zodat je zowel als startende, ontwikkelde of ervaren belegger zou kunnen instappen.

ontwikkeltraject

Zoals aangegeven gaan we als experiment twee personen begeleiden in het proberen te laten groeien van hun geld. Ze beginnen beide met een startbedrag van €500 per persoon. De ene persoon is een meisje van 13 jaar in de eerste klas van het voortgezet onderwijs (we noemen haar ). De tweede persoon is een werkende vrouw van 29 jaar (we noemen haar ). Ze starten beide zonder enige kennis van beleggen, dit hebben beide personen gemeen. Wat ze verschillend hebben is dat de persoon van 29 jaar graag zich wil ontwikkelen op financieel gebied en de waarde van geld kan inschatten. De persoon van 13 jaar vindt het onderwerp geld nog niet “cool” genoeg. Tijdens hun financiële reis worden ze periodiek gevolgd, hun acties en resultaten worden structureel besproken. Omdat ze vanuit de positie starten van “startende beleggers” zou je verwachten dat we als producten aandelen en dividend aandelen gaan inzetten. Omdat ze beide een andere beleggers horizon hebben wordt er ook van andere producten gebruik gemaakt. Deze worden uiteraard toegelicht.

Startende belegger

Module gericht op basis kennis, portefeuille opbouw, koop en verkoop (dividend) aandelen

Ontwikkelde belegger

Module gericht op gebruik van aandelen gecombineerd met opties en optiestrategien

Ervaren belegger

Module gericht op daytraden, mindset, methode en moneymanagement

FOCUS

Zorg dat je voor jezelf een plan maakt en volgt als het gaat om kennis te vergaren. Het kan een valkuil zijn als je alles leuk vind en overal tegelijk mee bezig gaat. Het gevolg is vaak dat je alles maar half gaat doen. Zie het als een route waarbij je start op het niveau waar je nu bent en het einddoel waarde wilt uitkomen. Hoever wil je gaan in je ontwikkeling, wil aandelen kopen en verkopen of wil je toch met opties aan de gang? Heb je op je route de “stoppunten” bepaald zorg dan ook dat je ze begrijpt en dat je pas daarna verder gaat met je route. 

"Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig"

- Albert Einstein