Het geld groeiplan

Het geld groeiplan

Voor dit plan gaan we twee personen volgen in hun ontwikkeling tot financiële groei. 

De eerste persoon is een 13 jarig meisje in de 2e klas van het voortgezet onderwijs. De tweede persoon een werkende 30 jarige vrouw. Beide starten ze met een portefeuille van €500. Ze gaan hun eigen route volgen, waarbij we verschillende producten gaan inzetten. Het uiteindelijke doel is het laten groeien van hun geld. 

Zoals reeds eerder vermeld is het bereiken van de juiste mindset een belangrijke eerste stap. Hoe denken ze over geld? Zijn ze bereid om te sparen of geven ze alles direct uit? Gaan ze gemotiveerd raken tijdens de route en gaan ze naast het start bedrag van €500 nog extra spaargeld inleggen? Willen ze er tijd en energie aan besteden om meer te leren of de producten. Hoeveel geld willen ze straks gaan laten groeien, zijn dit reële doelen of niet? Allemaal vragen die gedurende de weg worden beantwoord.

Om het geld te kunnen laten groeien moeten we met een plan werken. We gaan hiervoor een stappenplan opstellen. Hoeveel rendement willen we halen, met welke producten willen we wel maar ook niet gaan werken? Kunnen we producten combineren en welke horizon hebben we voor ogen? Welk risico is acceptabel? Allemaal vragen die we eerst moeten beantwoorden om zo het persoonlijke geld groeiplan te kunnen opstellen.

Het groei plan bestaat uit een aantal onderdelen:

Start: Het beginsaldo van €500, datum start is 01-01-2021.

Doel: Rendement proberen te behalen per jaar, tussentijdse evaluatie op 1 juli 2021 en op 1 januari 2022 eindresultaat. Vervolgens door gebruik te maken van 8ewereldwonder (rente op rente effect) gaan we proberen geld exponentieel te laten groeien.

Route: Keuze van de producten die we gaan inzetten.

Meetmomenten: Per kwartaal een overzicht van de portefeuille met verliezen en winst, keuze van de producten en bijzonderheden markt.