De ontwikkeling van een daytrader

De ontwikkeling van een daytrader

Een succesvolle trader word je niet zomaar, het kost tijd, focus en discipline. Het begin van het traject is het opzetten van een tradeplan waarin je je doelen, tijdsbesteding en resultaten beschrijft. Vervolgens loop je met het tradeplan drie verschillende fasen door om te komen tot je gewenste resultaat.

Eerste fase

De eerste fase gaat over de bewustwording en mindset van de trader. Juist voor een daytrader is de juiste mindset van groot belang. je moet gebruik maken van zelfvertrouwen, objectiviteit en een positieve focus om je resultaat te bereiken. Met een negatieve mindset zijn je reacties anders en dus je uitkomsten ook. Focus op kansen en handel altijd in het “nu moment”. Wanneer je voldoende discipline hebt ontwikkeld om je plan te volgen ben je al veel verder dan menig ander.

Tweede fase

In de tweede fase verzamel je alle informatie in een voor jou werkend tradeplan. Daarnaast stel je een tradingjournaal op. Een tradingjournaal is niets meer of minder dan een excel document waarin je al je posities, die je inneemt registreert. Hierdoor ben je in staat om inzicht te krijgen in je verlies- en winstgevende posities.

Derde fase

In de laatste fase ga je daadwerkelijk handelen. Je volgt je plan en noteert alle acties die je hebt gedaan in je tradingjournaal. Je evalueert je eigen resultaten en vergeet niet om de categorie aan je resultaat te koppelen. Als je vervolgens in staat bent om eerlijk van je eigen fouten te leren durf je ook andere besluiten te nemen.

Er zijn verschillende soorten traders (klik hier), allen werken ze op een eigen manier. Maar 1 ding hebben ze gemeen, als je consistent geld wilt laten groeien zal je een plan moeten hebben.

A goal without a plan is just a wish