Vanaf nu gaat geld groeien!

Vanaf nu gaat geld groeien!

Mijn eerste artikel op mijn site, best spannend. Ik ben een vrouw van 52 jaar en werk 36 uur per week. Ons huishouden bestaat uit drie personen, een man die ook beleggen als hobby heeft en een 13 jarige dochter. Wij zijn dagelijks bezig met het laten groeien van geld. Omdat ik nog werk beleg ik hoofdzakelijk op de Amerikaanse beurs, in de avond uren. Op mijn vrije dagen handel ik op de Europese markten.

Hobby

Mijn eerste contact met de aandelen beurs was jaren geleden, ik volgde informatie over het bedrijf Wessanen, was geïnteresseerd en kocht een paar aandelen. Door toeval schoten de aandelen omhoog en ik verkocht ze weer met flink wat winst. Op dat moment is de koorts over geslagen. Natuurlijk weer een volgende order ingelegd en hoe kan het anders, ik verloor mijn geld. Dit had uiteraard niks te maken met bewust beleggen maar gokken met je geld. Ik ben toen allerlei cursussen gaan volgen bij verschillende personen die al jaren op de beurs actief zijn.

Leren van experts

Mijn eerste opleiding was bij Harm van Wijk en Optie Academy (Harry Klip en Robert Jan Schutte). Ik was al enthousiast, maar daarna had ik de beleggers koorts te pakken. In 1 dag tijd werd de groep klaar gestoomd om zelf bewust orders in te kunnen leggen. Ik heb daar veel geleerd, wat je wel moet doen op de beurs maar nog belangrijker, wat je niet moet doen. Ik ben begonnen met trainingen m.b.t. aandelen en daarna verder gegaan met optie strategieën.

Toen kwam ik in aanraking met het Beleggingsinstituut waar Andre Brouwers met veel enthousiasme zijn cursisten zoveel mogelijk probeert te leren. Mindset, Money management maar ook de verschillende methodieken, alles komt er voorbij. Ik heb verschillende trainingen gevolgd waar ik enorm veel van heb geleerd.

Zelf aan de slag

Dan is het tijd om zelf te gaan beleggen, je hebt een hoop informatie maar nu nog alles in de praktijk brengen. Het was een hectische route met vallen en opstaan. Zonder plan aan de slag gaan, terwijl je weet dat dit niet handig is. Geld verliezen omdat je verkeerde keuzes maakt, alles is voorbij gekomen. Door die fouten leer je en ben je je er nog meer van bewust dat je een plan moet hebben en de discipline om je eigen plan te volgen.

Nu beleg ik in aandelen (groei en dividend) en opties. In mijn route tot einddoel wil ik me nog verder ontwikkelingen in de rol als daytrader. Om geld te verdienen als daytrader heb je weer een compleet andere aanpak nodig. Naast de groei door dividend inkomen en waarde stijging van ondergewaardeerde aandelen is mijn doel ook, om met daytraden consistent geld te laten groeien. Mijn lange termijn plan is altijd geweest om met 55 jaar te stoppen met werken zodat ik tijd heb voor andere zaken. Over 2,5 jaar streef ik erna dat mijn passief inkomen op het niveau staat van mijn huidige salaris en stop ik met werken.

Waarom deze site?

Ik vind het belangrijk dat mensen een andere mindset over geld gaan krijgen. Op het moment dat je namelijk anders tegen geld gaat aankijken ga je dingen in je leven veranderen en krijg je andere kansen. Mindset is de basis van alles, houd meer geld over dan dat er binnen komt en investeer het verschil. Maak vervolgens gebruik van het 8e wereldwonder en laat je geld groeien.

Jeugd en beleggen

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk bewust met geld om te gaan, zodat je geld zo lang mogelijk kan groeien. Het eindresultaat, financieel onafhankelijk kan je dan veel sneller bereiken. Het is best lastig om jeugd maar ook millenials te overtuigen van bovenstaand omdat het leven in het nu (en uitgeven in het nu) vaak als belangrijker wordt gezien. Waarom zou je je druk maken over hoeveel geld je hebt over 20 of 30 jaar? Dat zie ik dan wel weer. Helaas is het feit dat, als je pas over 30 jaar gaat beginnen met investeren, je geld in verhouding niet meer zo snel groeit. Terwijl je het geld dan juist zou willen hebben, om jezelf een bepaalde vrijheid te kunnen geven.

Er is een stelregel dat iedereen 10% zou kunnen sparen, begin hier vroeg mee en investeer dit op een zo veilig mogelijke manier. Je toekomst ziet er straks heel anders uit. Lees ook mijn artikel: “geld sparen”

Ontwikkelingstraject jeugd

Ik ga op deze site twee experimenten aan. Het begeleiden van twee personen en proberen ze een andere mindset te geven over geld. Tevens gaan we proberen het geld te laten groeien. De eerste persoon is een meisje van 14 jaar, 2e klas voortgezet onderwijs die denkt dat het geld zich makkelijk verdubbeld. De tweede persoon is een werkende vrouw van 30 jaar die alles wat er aan inkomsten binnen komt, er ook weer gemakkelijk uit laat lopen. Beide gaan ze een portefeuille openen en beginnen ze met een startbedrag van €500. We gaan dan proberen om dit geld te laten groeien door gebruik te maken van verschillende producten. De resultaten worden gedeeld op deze site.